Werken in Afrika

Oktober 2013: Net terug uit Kenia. Het was weer een heel prachtige ervaring.

Verslag Empowermentproject Awasi Kenia 2013

Hier een klein filmpje met belevenissen.

Kenia, Awasi 2012

In mei 2012 ben ik voor de derde keer naar Kenia geweest. Samen met Margriet Schut en Cees Sprenger heb ik een workshop verzorgd voor 40 kinderen en 10 van hun leerkrachten.

Klik hier voor het verslag:

Empowermentproject Awasi 2012

Een paar foto’s, de reactie van Fred, een van de bevlogen leerkrachten, wiens school we bezocht hebben en een filmpje. Geniet mee!

Fred: Its really great and lovely to have met you in Awasi it was not only a learning situation but also interaction situation.I had alot to take home and school and really long for Monday to reach so that i can share with my staff and students.

Een filmpje wat we daar hebben gebruikt:

Een paar foto’s:

Met veel dank aan de Rotaryclub Rhenen-Veenendaal, voor ondersteuning, samenwerking en financiering! En dank aan Pamoja Child Foundation voor de samenwerking ter plekke.

Klik hier voor de prezi over het project

 

 

Mei 2011:

De afgelopen jaren heb ik samen met Margriet Schut een aantal keren een Empowerment-workshop verzorgd voor scholieren en hun leerkrachten. Door uit te gaan van talenten en sterke punten versterken we het zelfvertrouwen van kinderen. Tegelijkertijd werken we met de leerkrachten aan waarderend onderwijs binnen hun scholen.

Vanaf 2011 werken we samen met Rotary Club Rhenen-Veenendaal  en Pamoja Child Foundation In Awasi  aan een Empowerment-project voor 10 scholen.

Tijdens de workshop werken we met kinderen van 3 of 4 scholen en hun leraren. Samen met de leraren zijn we steeds op zoek naar hoe ze deze manier van werken kunnen implementeren in de dagelijkse praktijk. Daarnaast organiseren we een Conferentiedag over Waarderend Onderwijs, waarbij een grote groep mensen uit het gehele onderwijsveld wordt uitgenodigd: directeuren, leerkrachten, onderwijsadviseurs, mensen van het ministerie.

Van ons eerste project in Kenia in 2007 is een korte film gemaakt. Die geeft een goede indruk van wat we daar deden.