Grootsklein

Stel dat je kind niet goed in zijn vel zit. Het kan zijn dat een kind snel van slag is bij teleurstellingen, erg aanhankelijk is, snel opgeeft als iets niet lukt, boos wordt als het zijn zin niet krijgt of bijvoorbeeld slecht tegen kritiek kan. Dit kan een kind flink in de weg zitten om zich vrijuit te ontwikkelen. Vaak zie ik dat óf ouders óf leerkrachten dit vanuit zorg oppakken. Op die manier blijven ervaringen en de inzichten van de ander onbenut.

Mijn aanpak is dat ik ouders én leerkrachten bij elkaar breng en zorg dat ervaringen en ideeën verbonden worden. Er wordt met elkaar gewerkt vanuit één plan en visie. Zo kan het kind leren en groeien in een veilige omgeving, zowel thuis als op school. Van daaruit leert het kind te vertrouwen op eigen talent en eigen kracht.

Voor kinderen tussen de 4 en 24 jaar!

Over veranderingen gesproken na de training “blij met mij”.
Op de terugweg van de laatste training vraag ik aan Veerle hoe het was.
“Goed” is het antwoord, en daar blijft het meestal bij.
“Zeg pap, ……ik denk dat ik de HAVO wil doen”.
Ik blijf even luisteren want Veerle moet voor haar gevoel opboksen tegen haar superslimme zus die alles zo goed doet op school. En Veerle stond voor haar gevoel helemaal onderaan de ladder.
“Ik wil best naar de HAVO en anders naar het Vmbo want daar leer je een vak en ik wil iets doen in de mode…..”.
Veerle voelt zich sterk genoeg om haar eigen plan te trekken en laat haar veerkracht zien.
Haar keuze…daar gaat een toekomst in zitten.
Veerle is meer “blij met mij”. (november 2014)

“Het verschil is groter dan ik voor mogelijk had gehouden. Zijn schoolprestaties zijn omhoog geschoten, hij heeft meer oog voor eigen talenten en hij staat veel meer ontspannen in het leven dan daarvoor. Chapeau!”